facebook

У Путіна є план щодо Донбасу, ЗСУ можуть його обнулити, – Сунгуровський

Активізацію бойових дій на Донбасі президент країни-агресора Росії Володимир Путін використовує для тиску на владу України та українців, щоб змусити їх піти на переговори. Напруженість на цій ділянці фронту може наростати протягом кількох тижнів.



Але ці плани агресора не є таємницею і за умови швидкої військової допомоги союзників Збройні сили України здатні швидко “обнулити” їх. Таку думку в ексклюзивному коментарі OBOZREVATEL висловив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

Поточну ситуацію на Донбасі він оцінив як дуже напружену. “З огляду на всі джерела інформації, зокрема відкритих, за повідомленнями про візити Шредера, за спробами розіслати по всіх західних країнах своїх представників з метою формування якоїсь проросійської позиції, Путін намагається вийти на переговори, але на своїх умовах”, – сказав експерт.

За його оцінками, саме з цією метою окупант аж до переговорів з Україною планує “відкушувати шматок за шматком” української території, щоб “зобразити хоч якусь перемогу” та посилити свої переговорні позиції.

“Путін нібито каже Україні: якщо ви не підете на переговори зараз, то далі буде ще гірше. Ми відкусимо ще більше території, вб’ємо ще більше ваших людей. Він намагається створити не лише зовнішній, а й внутрішній тиск на українську владу”, – сказав Сунгуровський.

Водночас він запевнив, що ця гра агресора, його плани зрозумілі і не є таємницею. “Ми чудово розуміємо цю гру. Можливо, Путіну здається, що він талановитий стратег, тактик, що він вигадав щось таке, чого ніхто не бачить. Усі кроки вже прораховані не лише Україною, а й нашими партнерами”.

“Всі це чудово бачать. Тому я сподіваюся, що його спроби будуть обнулені”, – спрогнозував експерт. У цьому контексті він назвав головну умову такого “обнулення”.

Читайте також:  Буданов повідомив, коли ЗСУ можуть почати звільняти український Крим

“З нашого боку є і бажання, і готовність, і моральний дух. Нам потрібна лише військово-технічна допомога в тих обсягах і тими темпами, які необхідні для створення військового паритету на лінії зіткнення. Тоді обнулення цих планів відбуватиметься дуже швидкими темпами. Як і обнулення самого російського угруповання”, – підсумував він.

Як писав OBOZREVATEL, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що війна, розв’язана Путіним проти України, є найнебезпечнішим моментом для Європи з часів Другої світової війни. Він назвав дії Кремля щодо України атакою на світовий устрій.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.