facebook

Другий обстріл за кілька годин: на Запорізькій АЕС є ризик витоку водню

Російські солдати вдруге за останні кілька годин обстріляли Запорізьку АЕС. Зафіксовано ще три “прильоти” безпосередньо на майданчик станції.



Про це повідомляє “Енергоатом”.

Обстріл увечері 5 серпня вівся з РСЗВ. Три “прильоти” зафіксовано прямо на майданчику станції, біля одного з енергоблоків, де знаходиться ядерний реактор.

“Рашисти серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію та об’єднаний допоміжний корпус. Є ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин. Висока пожежна небезпека. Наразі постраждалих немає”, – попередили в “Енергатомі”.

Також повідомляється, що перед обстрілом представники Росатому спішно покинули станцію. Ймовірно, вони знали, що готується атака.

Український персонал ЗАЕС знаходиться на місці та виконує всі заходи забезпечення ядерної та радіаційної безпеки та ліквідує наслідки пошкоджень.

Перший обстріл ЗАЕС був 5 серпня приблизно о 14:30 – російські військові також тричі обстріляли Запорізьку АЕС. Вони влучили у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізька ТЕС. В результаті вона була пошкоджена, на одному з енергоблоків спрацював аварійний захист, увімкнулися дизель-генератори. В даний час цей блок розвантажений та відключений від мережі.

Читайте також:  "Це не 300 тисяч, і мобілізація не часткова, а повна": Арестович висловився про призов у Росії

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.