facebook

В будинках буде 18 градусів: Франківська мерія попереджає про складний опалювальний сезон (відео)

Мерія попереджає про складний опалювальний сезон в Івано-Франківську. Мовляв, вже зараз є попередження про економію енергоресурсів на котельнях.

Тож містян закликають до заходів з енергозбереження: утеплення будинків та приміщень загального користування.

Про це під час оперативної наради розповів заступник міського голови Руслан Гайда.

Він відзначив, що місто повинно цього опалювального сезону зекономити 3,5 мільйони кубів газу.

«У мене велике прохання до мешканців, до балансоутримувачів всіх споруд та будинків, які отримують теплоносій – по максимуму ущільнити будинки, утеплити двері, вікна, підвальні приміщення, дахи, щоб ніде не гуляли вітри, повітря. Офіційно нам доведено зменшити споживання газу на всіх наших котельнях на 10%. Того року ми спожили 35,8 мільйонів кубів газу. Цього року мінус 3,5 мільйони. Температура, яка буде в будинках – 18 градусів. Прошу всіх до цього віднестися серйозно. Чим краще підготуємось до опалювального сезону – тим будемо менше мати втрат. Автоматично будемо мати економію по споживанню газу», – пояснив Руслан Гайда.

Чиновник пояснює, що економія енергоресурсу – вимушений крок. Адже за нинішніх умов це єдиний вихід.

«Питання в тому, що ми повинні фізично його зекономити. Тому, що у нас в державі обмежений ресурс. Ми всі повинні бути цього свідомі. Цього року в зв’язку з початком війни, яку розв’язала російська імперія (будемо так казати) ми знизили споживання газу, бо не було службового процесу і вже був практично кінець опалювального сезону. Період почнеться традиційно з 15 жовтня, але будемо дивитися на температурна графіки. В зв’язку з тим, що будемо економити і якщо на вулиці буде тепліше – то почнемо опалювальний сезон пізніше», – додав Руслан Гайда.

Читайте також:  Франківська влада, обійшовши систему Prozzoro, здійснила закупівель на 28 мільйонів гривень

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.