facebook

Резніков пояснив, навіщо чоловікам вручають повістки

В Україні триває мобілізація, проте її проводять за певними спеціальностями. А повістки чоловікам призовного віку вручають для того, щоб звірити документацію.



Про це повідомляє міністр оборони Олексій Рєзніков в ефірі телемарафону.

Міністр зазначив, що проблем з мобілізацією в Україні немає, а в армії, за великим рахунком, заповнені всі необхідні позиції.

“Якщо сьогодні відбувається мобілізація – це за певними особливими спеціальностями. Наприклад, є програми підготовки наших воїнів у Великій Британії. 10 тисяч вони готові готувати і вже кілька батальйонів проходить там навчання. Для таких відряджень можуть шукатися додаткові фахівці, бажано зі знанням англійської мови”, – сказав він.

Резніков додав, що центри комплектації, звісно, продовжують працювати. Однак повістки чоловікам призовного віку вручаються не для мобілізації.

“Коли вручається повістка – мова йде не про мобілізацію, мова йде про те, що деякі люди переїхали і не стали на облік. Тому вручення повісток для чоловіків призовного віку означає, що вони повинні прийти в місцевий центр комплектації, показати документ і звіритись. Ті вручення, це в першу чергу наведення порядку”, – пояснив міністр.

У той же час Резніков виступив проти ідеї вручення повісток в якості покарання за якісь порушення.

“Це дискредитація і цього не повинно бути”, – додав він.

Читайте також:  Чому загинула мама, а не я? 18-річному В'ячеславу довелося стати опікуном чотирьом братам і сестрам

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.