facebook

На війні загинули троє захисників з Прикарпаття

Сумна звістка сколихнула Калуську, Косівську та Переріслянську громади.

7 липня в запеклому бою з окупантом на Донеччині, під час артилерійського та танкового обстрілу героїчно загинув командир стрілецького відділення стрілецької роти молодший сержант, калушанин Тарас Федорняк. Цьогоріч у листопаді Тарасові виповнилося б 47 років.

“Безглузда війна, яка ввірвалася на нашу землю, обірвала ще одне життя відважного бійця. Він став Героєм, Героєм і залишиться в пам’яті всіх наступних поколінь українців, всіх калушан”,- йдеться на сторінці громади.

Полеглого Героя зустрічатимуть сьогодні, 13 липня. О 17:30 год виїзд траурної колони від Калуської центральної районної лікарні (Підгірки) вулицями міста:

– Івано-Франківська

– Бандери

– Височанка (зупинка колони)

Заїзд катафалка на

– Копальняна

– Виговського (хвилина мовчання)

– Височанка

– Бандери

– Грушевського

– Пр. Лесі Українки

– Б. Незалежності

18.00 ПК “Мінерал”, панахида.

14 липня о 11:00 розпочнеться чин похорону. Панахида у Церкві св. Михаїла, УГКЦ.

Також сьогодні, 13 липня, Косівщина зустрічатиме полеглого Героя Сенчука Владислава, жителя села Яворів, який віддам життя за Україну.

Косівська районна військова адміністрація повідомляє, що прощання із загиблим захисником на майдані Незалежності в м.Косів.



Гіркий смуток війни чорним крилом торкнувся й села Волосів, Надвірнянського району. Війна забрала життя прекрасного батька та коханого чоловіка – Ярослава Гвоздянчука, 1979 року народження.

Як повідомила у мережі староста села Людмила Станчук, у перші дні війни Ярослав повернувся з-за кордону та став до лав Збройних Сил України захищаючи нашу Вітчизну.

“Він любив Україну і хотів бачити її вільною та незалежною. Прикро і боляче, що такі сильні, мужні Герої гинуть у самому розквіті сил. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким, друзям усім хто знав Захисника. Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти в серці болючу рану втрати, адже загибель найріднішої людини – велике випробування. В цю гірку мить поділяємо горе Вашої сім’ї та разом з Вами схиляємо голову в глибокій скорботі”,- йдеться в дописі.

Читайте також:  Україні загрожує великий авіаудар з боку рф: Куди може бити ворог

13 липня орієнтовно з 10:00 до 11:00 год. зустрічають тіло загиблого Героя.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.