facebook

Ленін – нас, чи ми – їх? Як українці створили імперію

«Ленін – автор та архітектор України». З часу тієї зловісної промови владіміра путіна минуло вже майже 5 місяців. Та її тези досі поширює російська пропаганда. То що ж насправді було? Владімір Ленін справді придумав сучасну Україну? Чи це українці створили сучасну росію?

«У результаті більшовицької політики виникла радянська Україна, яку й досі в наші дні можна назвати «Україна імені Володимира Ілліча Леніна». Він – її автор та архітектор. Це повністю й цілком підтверджують архівні документи. Включно із жорсткими ленінськими директивами щодо Донбасу, який буквально «впихнули» в межі України. А тепер вдячні нащадки позносили пам’ятники Леніну. Це в них «декомунізація» називається», – так путіна обурює існування України.

Сам факт існування України на політичній карті світу повністю руйнує імперський міф росії. Від того росіяни століттями придумували різноманітні міфи – аби лише не дивитися в очі реальності. Спочатку України взагалі ніколи не існувало. Потім її придумали в австрійському генеральному штабі під час Першої світової війни. А вже потім –її придумав Ленін. Головне в усіх тезах – Україна «несправжня», «штучна».

Та ще глибша причина продукування росіянами історичних міфів про Україну – це відчайдушне прагнення приховати історичну правду. Історичну правду, яка полягає в тому, що саме українці створили російську імперію. Витягнули її з московських боліт і зробиливідомою на весь світ.

Саме після цілковитої окупації України у XVIII ст, Росія впритул опинилася перед Заходом. Якщо експансія на схід і південь була не надто важкою – цьому сприяло ослаблення спочатку Золотої Орди, а потім Османської імперії, то тут доводилося протистояти сильним супротивникам: Стокгольму, Парижу, Лондону, Берліну, Відню. Щоб бути ефективною, не стати поганою копією Золотої Орди, росії треба було модернізуватися, «озахіднюватися». І в цьому їй суттєво допомогли українці.

Читайте також:  Скандальний український боксер заявив, що не любить українців: "жебраки в душі"

Нова імперія всі необхідні ресурси знайшла в Україні, яка й стала тим Заходом, який її всьому навчав. Цивілізаційно Україна була значно розвинутіша ніж Москва. Історично, культурно, економічно.

Освіченим було українське духовенство, освіченою була козацько-старшинська верхівка, яка зазвичай знала декілька іноземних мов і вільно спілкувалася і з турками, і з кримськими татарами, і з поляками, французами. Освіченими були і дружини козацької еліти. Наприклад, дружина гетьмана Дем’яна Многогрішного (далеко не аристократичного походження) Анастасія взяла з собою в Сибір на заслання чимало книжок. За гетьманства Івана Мазепи в Києво-Могилянській академії навчалося 2000 студентів (після його поразки під Полтавою – 160, але незабаром число слухачів знову зросте).

Коли в 1834 році 22-річний Євген Гребінка їхав до Петербурга він хвилювався. Чужина його лякала. Згодом він писав своєму приятелеві: «… я довго думав: що з мене буде в Петербурзі, що я там робитиму між москалями? А вийшло навпаки. Петербург – це колонія освічених українців. Усі урядові установи, усі академії, усі університети наповнені земляками…».

Імперію будували українці Апостоли, Безбородьки, Бонч-Бруєвичі, Вронські, Гудовичі, Драгомирови, Капністи, Кочубеї, Крижанівські, Милорадовичі, Остроградські, Родзянки, Розумовські, Сологуби, Чайковські, Галагани, Гамалії, Дорошенки, Ждановичі, Косинські, Лободи, Лизогуби, Скоропадські, Сулими і ще десятки родів.

Україна, перша згадка про яку датується ще ХІІ ст, існує вже тисячоліття. росія – вигадка українців. На жаль, не найкраща. Але і не вічна.

Шукайте деталі в групі Facebook