facebook

У бою загинув героєм молодий український командир “Елвіс” (фото)

На сході України в бою з російськими окупантами загинув 33-річний командир взводу ЗСУ Євген Олефіренко з позивним “Елвіс”. Життя воїна-героя обірвалося вчора, 7 липня.

Скорботну звістку 8 липня повідомила сестра героя, політолог і журналіст з Києва Богдана Шевченко у своєму Facebook.

“Вчора загинув мій брат. Загинув Героєм. В бою. На сході України. Захищаючи мене, мою родину, моїх друзів і мою країну”, – пише вона.

Офіцер відправився на фронт у перший день повномасштабного вторгнення, був у найгарячіших точках, брав участь в обороні Лисичанська.

“Женя загинув у бою, як справжній воїн. Він був у самому пеклі, зі своїм взводом, як справжній командир. Він стрибав над вогнищем усе життя. Але це полум’я забрало його до себе”, – говорить про брата Богдана.

Дівчина зазначає, що весь час великої війни мимоволі ловила себе на думці: а раптом це була їх остання зустріч, прийшло від брата останнє фото чи останнє повідомлення? На жаль, недавня зустріч рідних такою і виявилася.

“Кілька днів тому ми їздили до Женьки на схід. Передавали ще одну машину. Хлопці якраз вийшли з Лисичанська. Вберегли там себе й українські книжки.



Зустрів нас сидячи на лавці біля шиномонтажу, закинувши ногу на коліно, руку на спинку і посміхаючись затягував сигару. У цьому був весь Женя”, – згадує Богдана їхню зустріч.

Рідні провели разом майже цілу добу, сміялися, розповідали один одному різні історії.

“Якщо прощання і має бути, то саме таким – світлим і теплим”, – додає дівчина.

Військовий ЗСУ Євген Валерійович Олефіренко “Елвіс” народився 27 вересня 1988 року, через два з половиною місяці він би зустрів свій 34-й день народження.

Читайте також:  Рідним не сказав, що воює на передовій. Попрощались із 42-річним Олександром Цвігуном

Був випускником Києво-Могилянської академії, а також навчався на історичному факультеті в Уппсальському університеті (Швеція). Жив у Києві.

Прощання з героєм відбудеться в столиці 9 липня. Панахида розпочнеться о 14:30 у Вознесенській церкві на Байковому кладовищі. О 15:30 тіло воїна кремують.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.