facebook

“Наша участь у спецоперації визначена давно”: Лукашенко має намір воювати проти України (відео)

Лукашенко заявив, що участь у “спецоперації” Росії в Україні для Білорусі була визначена давно. Глава Республіки заявив, що не дозволить нікому “стріляти в спину російській людині”. Перед початком війни він уже заявляв, що Білорусь воюватиме на боці Росії.

Про це повідомляє видання “БелТА”.

У Республіці Білорусь 3 липня відбулися урочистості з нагоди Дня незалежності. Александр Лукашенко поклав квіти у меморіальному комплексі “Курган Слави” та пізніше звернувся до громадян Білорусі.

Він привітав усіх із Днем незалежності на тлі новин про союзні програми з інтеграції Росії та Білорусії.

Також Лукашенко заявив, що Білорусь підтримувала і підтримуватиме Росію “у боротьбі проти нацизму”. Крім того, президент упевнений, що правда сьогодні саме на боці Росії.

“Росія – це братня нам держава. Це найближча держава у світі, де живуть наші брати, рідні брати. І наша трагедія білорусів тільки в тому, що сьогодні зіткнулися два братські народи – росіяни та українці. Це наша трагедія. Ми завжди говоримо, що правда сильніша. І правда сьогодні на боці братської Росії”, – сказав Лукашенко.

За його словами, армія РФ та Білорусі давно стала “єдиним угрупуванням збройних сил” і стала фактично єдиною армією. Тому участь у “спецоперації в Україні” для Білорусі зумовлена з першого дня.

“Ми були і будемо разом із братньою Росією. Наша участь у спецоперації мною визначена давно. У перший день початку цієї операції, коли я сказав, згадайте: ми нікому не дозволимо стріляти в спину російській людині. І ми зайняли оборону від Брестської фортеці до південних кордонів для того, щоб не допустити цього удару в спину росіянам з боку натовських військ. І для нас сьогодні це виявилося найважливішим напрямком”, – заявив Лукашенко.

Читайте також:  Лукашенко обізвав Зеленського "гнидою"

Також президент Білорусі вважає, що НАТО збільшило чисельність збройних сил у Східній Європі “вдесятеро… щоб воювати”. А Білорусі, за його словами, “треба вистояти і перемогти”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.