facebook

Медведєв пригрозив третьою світовою війною у разі вступу України до НАТО

Будь-яка спроба “зазіхнути” на окупований Крим буде оголошенням війни рф, вважає політик.

У росії знову погрожують третьою світовою війною на тлі інформації про те, що Україну можуть офіційно запросити в НАТО. Заступник голови Радбезу країни-агресора Дмитро Медведєв заявив, що будь-яке “посягання” на окупований Крим буде рівносильно оголошенню війни.

В інтерв’ю російським ЗМІ він визнав, що вступ України до НАТО небезпечніший для рф, ніж вступ до Альянсу Фінляндії та Швеції, передає Уніан.

“Україна в НАТО на порядок небезпечніша для нашої країни. І пов’язано це з тим, про що неодноразово говорив президент володимир путін. Наявність неврегульованих територіальних суперечок, а також різне розуміння статусу регіонів. Для нас Крим-частина росії. І це – назавжди. Будь-яка спроба зазіхнути на Крим — це оголошення війни нашій країні. І якщо це робить країна, що входить в НАТО, – це конфлікт з усім Північноатлантичним альянсом. Третя світова війна. Тотальна катастрофа”, – погрожує Медведєв.

За словами політика, вступ Фінляндії і Швеції в НАТО “не загрожує” рф нічим новим. Медведєв вважає, що ці країни знаходяться в “поважних” відносинах з Росією, тому з ними у країни-агресора територіальних суперечок не передбачається.



У вівторок, 28 червня, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов відповів на погрозу заступника голови Ради безпеки Росії Дмитра Мєдвєдєва щодо того, що спроби деокупувати Крим нібито розцінюватимуть у Москві як оголошення війни.
“Хочу заспокоїти пана Мєдвєдєва: “Крим ваш” може бути лише у хворій антисемітській, українофобській уяві окремих кремлівських діячів, і жодної спроби не буде. Повернення тимчасово окупованої території Криму буде здійснено без спроб, відразу. Без поваги, Олексій Данілов”, – написав секретар РНБО.

Читайте також:  Табір на кістках і сльозах: що окупанти зробили з “Артеком” (ВІДЕО)

РФ уже вісім років здійснює військову агресію проти України. 2014 року вона окупувала Кримський півострів і розв’язала війну на Донбасі, підтримуючи зброєю та силами регулярних військ підконтрольних Москві сепаратистів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.