facebook

Кабмін вводить гранти для бізнесу від 250 тис. грн: хто і як зможе отримати

В Україні влада починає впроваджувати новий великий проєкт грантової безповоротної підтримки нових бізнесів. Так, 21 червня затвердили три програми грантового фінансування. Тепер українці, які бажають запустити новий бізнес, зможуть отримати безповоротні гранти до 250 тис. грн у рамках урядової програми “єРобота”.



Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що учасником програми може стати будь-який українець, який не працює на інших підприємствах і не веде інший бізнес, повідомляється на урядовому порталі. Щоб отримати грант, необхідно:

подати заявку через портал Дія або відділення Ощадбанку;

додати у заявку бізнес-план.

Після подання заявки у період 10 робочих днів експерти Ощадбанку та Державного центру зайнятості проведуть оцінку проєкту. Якщо він відповідає критеріям програми, грантові кошти буде перераховано на рахунок.

Держава надаватиме грант не готівкою, а на окремий банківський рахунок. З цього рахунку, як зазначив Шмигаль, можна буде купити обладнання, сировину, матеріали, закупити інструменти, частково сплатити за оренду.

“Будь-який українець, який має бізнес-план і тверді наміри розпочати власну справу, може розраховувати на підтримку держави. Ми плануємо видати 20 тис. таких грантів на рік. Відповідно, бюджет програми на рік – 5 млрд грн. Ми говоримо про можливість запустити будь-який мікробізнес , як пошиття одягу та взуття, хімчистка, сервісний або ремонтний центр, СТО, монтажні роботи тощо”, – сказав глава Кабміну.

Він додав, що додатково нові підприємці можуть отримати дешевий кредит за програмою “5-7-9” у розмірі до 2,5 млн грн. “Це кошти на будівництво або реконструкцію приміщень, придбання додаткового обладнання, фінансування оборотного капіталу”, – зазначив глава Кабміна.

Читайте також:  АМКУ: На Прикарпатті подешевшали продукти

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.