facebook

В Італії глава МЗС “розніс” свою партію через війну в Україні

Луїджі Ді Майо вважає, що політсила, в якій він перебуває, заважає уряду країни допомагати Києву

Політичний скандал розгорівся в Італії через війну в Україні. Міністр закордонних справ країни Луїджі Ді Майо звинуватив свою ж партію в підриві підтримки Києва.

Про це повідомляє Sky News.

За словами глави МЗС Італії, уряд країни має захищати демократію і свободу і поскаржився на нападки з боку членів його партії “Рух 5 зірок”.

“Незріле ставлення, яке має тенденцію створювати напруженість і нестабільність всередині уряду”, – зазначив дипломат.

При цьому він нагадав, що 21 червня в парламенті Італії заплановано голосування з українського питання. Члени “руху 5 зірок” мають намір обмежити відправку з Італії додаткової зброї Україні.

“Мирний план” Італії для України – що відомо


Італія розробила “мирний план” для України, що складається з чотирьох етапів. План передбачає:

припинення вогню і ліквідація лінії бойових зіткнень під наглядом ООН;
вступ України в короткі терміни в ЄС і її нейтральний статус без приєднання до НАТО;
угода між Україною і Росією щодо “оспорюваних територій” Донбасу і Криму для вирішення суперечностей щодо міжнародновизнаних кордонів;
новий багатосторонній договір про мир і безпеку в Європі, який повинен забезпечити контроль за озброєннями і запобігання конфліктів.

Пізніше колишній міністр закордонних справ України, дипломат Володимир Огризко повідомив, що за “мирним планом” насправді стоїть Москва.

Читайте також:  Вагітність новоспеченої матері проходила без ускладнень: народилася дівчинка з трьома головами (моторошні фото 18+)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.