facebook

На війні загинув капелан та командир мінометного розрахунку з Івано-Франківщини Михайло Гергелюк

На сході України під час бойового завдання 19 червня загинув капелан Верховинського батальйону територіальної оборони, командир мінометного розрахунку Михайло Гергелюк, інформують на Facebook-сторінці радіо “Гуцульська столиця”.

Боєць жив у селі Верхній Ясенів. У перший день повномасштабного вторгнення РФ в Україну Михайло Гергелюк записався в тероборону. Згодом одним з перших відправився на фронт.

“Покійний був твердим, цілеспрямованим, нереальним мотиватором для вірян і оборонців і водночас щирою й доброю людиною”, — йдеться у дописі.

Чоловікові було 29 років. У нього залишилися батько, мати та брат.

Від початку повномасштабної війни загинули восьмеро верховинців, повідомляють на Facebook-сторінці радіо.




Що відомо

Михайло Гергелюк народився 2 вересня 1992 року в селі Локітка Івано-Франківської області, в сім’ї священника. Навчався у загальноосвітній школі села Верхній Ясенів Верховинського району. У 2014 році закінчив історичний факультет Чернівецького національного університету. У 2015 — філософсько-теологічний факультет цього ж вишу, повідомляють на сайті Коломийської єпархії ПЦУ.

У 2014 році вступив добровольцем до батальйону “Донбас” та відправився в зону АТО. У 2016 році демобілізувався та займався волонтерською і громадською діяльністю.

29 листопада 2020 року керівник Коломийської єпархієї ПЦУ Юліан висвятив Михайла Гергелюка у священники. Він разом з батьком Михайлом співслужив у храмі Пресвятої Тройці у Верхньому Ясенові.

Читайте також:  На Прикарпатті очікуються сильні пориви вітру – в горах сходження лавин

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.