facebook

Українські водії зможуть обміняти свої посвідчення на документи стандарту ЄС

Українські водії тепер можуть обміняти свої посвідчення на нові права, які адаптовані до стандартів Євросоюзу. Це можна зробити у будь-якому сервісному центрі МВС.



Для отримання посвідчення водія європейського стандарту потрібно надати паспорт громадянина України, копію індивідуального ідентифікаційного номера і, звичайно, свої водійські “права”. Після цього ви отримаєте документ стандарту Євросоюзу. Як бачите, обмін досить простий, не потрібно надавати багато документів, а процес займе мало часу.

Нагадаємо, з кінця грудня 2021 року українське посвідчення водія більше адаптоване під стандарти Євросоюзу. Так, якщо практичний іспит складали на автомобілі з автоматичною коробкою передач, то у “правах” у графі 12 стоїть код “78”. На машинах із механічною коробкою передач такому водієві їздити заборонено.

Крім того, у “правах” є ще кілька нових позначок. Їх ставлять, наприклад, якщо є обмеження з медичних причин (наприклад, окуляри), пристрій автомобіля (наприклад, модифікована трансмісія), керування тільки вдень, без пасажирів, в межах міста/регіону.

Потрібно зазначити, що першою посвідчення водія з кодом “78” отримала дівчина.

Читайте також:  Померлого тернополянина відмовилися відспівувати через борги - "З того світу не поверне"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.