facebook

Рада відклала розгляд закону про скасування безкоштовного розмитнення авто

Верховна Рада відклала розгляд законопроекту №7418, який передбачає скасування безкоштовного розмитнення автомобілів на іноземних номерах. Про це повідомив народний депутат Ярослав Желєзняк.



Цей проект закону народні депутати мали розглянути цього тижня (13-17 червня). Однак цього не станеться. Чому – Залізняк уточнювати не став.

Він лише розповів, що народні депутати обов’язково розглянуть цей законопроект до кінця червня (мабуть, червня 2022 року).

Нагадаємо, проект закону №7418 розроблено Кабінетом Міністрів. Його підписав прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він передбачає скасування з 1 липня 2022 року безкоштовного розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації. На потреби ЗСУ можна буде, як і раніше, безкоштовно розмитнювати автомобілі, але не всі, і лише певних типів і характеристик.

Безкоштовне розмитнення євроблях в Україні запровадили на початку квітня, оскільки через російських окупантів знищено понад 100 тисяч легкових автомобілів українців. Очікувалося, що ця пільга діятиме до кінця війни, але Кабмін вирішив її скасувати, оскільки держбюджет не отримує мільярдів гривень.

Чи зможуть безкоштовно розмитнити автомобілі українці, які замовили їх до 1 липня – не відомо.

Читайте також:  Українців змусять двічі сплатити податки із легально зароблених грошей

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.