facebook

Верховній Раді Україні запропонували з 1 липня скасувати безкоштовне розмитнення авто

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради України підтримав урядовий законопроект №7418, який передбачає скасування безкоштовного розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк



Законопроект №7418 передбачає введення з 1 липня 2022 року всіх податків при розмитненні автомобілів на іноземній реєстрації. Проте, безкоштовне розмитнення залишається для автомобілів, призначених для Збройних Сил України.

Желєзняк також повідомив, що Кабмін зараз розробляє новий закон про спрощене розмитнення автомобілів через додаток “Дія”.

Найближчим часом законопроект №7418 передадуть до сесійної зали. Чи затвердять його народні депутати – покаже час. Голосування у сесійній залі відбудеться вже наступного тижня.

Безплатне розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації ввели на початку квітня. Очікувалося, що ця пільга діятиме до кінця війни з РФ. Проте уряд незадоволений тим, що державний бюджет через безкоштовне розмитнення не отримав 15 млрд гривень. Особливо Кабінету Міністрів не подобається те, що українці безкоштовно легалізують преміальні автомобілі.

Читайте також:  Коронавірус – все: ВООЗ скасувала статус пандемії COVID-19

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.