facebook

В Україну йдуть грози і пекельна спека: де погода буде найнебезпечніша

Погода в Україні найближчими днями стане дуже небезпечною. У більшості регіонів країни оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Також очікуються сильні грози та шквальний вітер в частині областей.

Яка погода чекає українців найближчими днями – читайте в матеріалі нижче.

Де пройдуть дощі
За прогнозом синоптика Наталки Діденко, 10 червня Максимальна температура повітря досягне +25 +31 градус. Можливі грози та сильний вітер.

“Вітер очікується східний, 3-8 м в секунду, на півдні та південному сході до 12-14 метрів в секунду. Дощі та грози можливі завтра в південній частині України, місцями в західних областях. На решті території переважатиме суха погода”, – повідомила синоптик.

Погода в Києві
У столиці 10 червня дощ не прогнозується і буде дуже жарко. Максимальна температура повітря вдень досягне + 30 градусів.

“Зараз потрібно бути дуже обережними з вогнем, оскільки суха спекотна погода може миттєво сприяти швидкому поширенню пожежі”, – попередила Діденко.



А що буде далі?
За прогнозами Українського гідрометцентру, в суботу грозами та дощами охопить західні області, південь країни та центр. Температура повітря знизиться трохи тільки на заході, в інших регіонах варто очікувати підвищення ще більше, до +31 +33 градусів.

У Києві 11 червня невелика хмарність і сильний вітер. Вночі в столиці від +17 до +19 градусів, вдень стовпчики термометрів піднімуться до +31 +33 градусів.

Читайте також:  Долар вийшов на пік, курс валют стрибнув до психологічної межі: українці мчать в обмінники терміново міняти гроші

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.