facebook

В Україні з’являться нові монети: що буде зображено на пам’ятних грошах

НБУ анонсував наприкінці червня випуск нової пам’ятної монети, присвяченої війні в Україні. Вона матиме назву “Єдність – сила”. Ескіз монети було обрано народним голосуванням.



Так, дизайн монети – робота рук художниці Аліни Малюти. Головне зображення на аверсі – квітка з рук, переплетених жовто-блакитною стрічкою. На реверсі монети НБУ розмістить ескіз художника Сергія Топкіна під назвою “Допомога країн-партнерів”.

На сьогодні ескізи прийняті в роботу, і Банкнотно-монетний двір НБУ готується втілювати їх у реальну монету. Планується, що вона вийде у світ наприкінці червня.

Також у проекті є інші монети, які також будуть випущені НБУ найближчим часом. Творчі роботи українців Національний банк також втілюватиме у пам’ятних монетах, медалях, сувенірних банкнотах, присвячених війні з Росією.

На наступній монеті НБУ буде зображено червону калину. Ескіз буде присвячено українській народній пісні “Ой, у лузі червона калина”, яка стала сучасним гімном українців. Крім того, буде продовжено серію монет, присвячену роду військ ЗСУ.

Читайте також:  Відпочивав у готелі за тисячі євро: на елітному курорті в Туреччині “слуга народу” напав на журналістку (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.