facebook

Як родинам військовослужбовців, захоплених у полон, отримати виплати – ГУР

За військовослужбовцями, захопленими в полон або заручниками, а також безвісти зниклими, зберігаються виплати із надбавками.



Для того, щоб отримувати виплату, члени родини військовослужбовців, захоплених у полон, мають звернутися із заявою на ім’я командира військової частини.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

До заяви додаються:

копії сторінок паспорта повнолітніх членів сім’ї з даними про прізвище, ім’я та по батькові і реєстрацію місця проживання (перебування);
довідка про реєстрацію місця проживання (перебування) членів сім’ї (у разі відсутності такої інформації в паспорті);
копія свідоцтва про шлюб (у разі наявності);
копії свідоцтв про народження дітей (у разі наявності);
копія документа, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків.
Командир військової частини розглядає протягом 15 днів подані документи та приймає рішення щодо виплати або відмови у виплаті грошового забезпечення, про що повідомляється заявнику в письмовій формі.

Право на отримання грошового забезпечення військовослужбовців мають наступні категорії:

дружина / чоловік військовослужбовця, а за їх відсутності повнолітні діти, які проживають разом із військовослужбовцем; законні представники (опікуни, піклувальники) чи усиновлювачі неповнолітніх дітей (інвалідів з дитинства – незалежно від їх віку) військовослужбовця (за відсутності дружини (чоловіка);
особи, які перебувають на утриманні військовослужбовця або батьки військовослужбовця (за відсутності дружини (чоловіка) та дітей).

Зазначимо, що за військовослужбовцями, захопленими в полон або заручниками, а також інтернованими в нейтральних державах або безвісно відсутніми, зберігаються виплати в розмірі посадового окладу за останнім місцем служби, окладу за військовим званням, надбавки за вислугу років, інших щомісячних додаткових видів грошового забезпечення постійного характеру та інші види грошового забезпечення з урахуванням зміни вислуги років та норм грошового забезпечення.

Читайте також:  Життя військових радикально зміниться з 1 серпня: Торкнеться всіх – від строковиків до генералів

Варто зазначити, що виплата грошового забезпечення членам сімей військовослужбовців, які добровільно здалися в полон, самовільно залишили військові частини, місця служби або дезертирували, не здійснюється.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.