facebook

Гроші від міжнародних організацій: українці з 31 травня можуть подавати заявки на виплати

Українці можуть звертатись за отриманням матеріальної допомоги від міжнародних організацій. Заявки на виплати приймаються з сьогоднішнього дня, 31 травня.



Відповідні заявки на отримання коштів приймаються на соціальній платформі “е-Допомога” (edopomoga.gov.ua). Про це повідомили у прес-центрі Міністерства соціальної політики. На гроші можуть розраховувати такі категорії громадян:

жителі регіонів, де ведуться активні бойові дії;
внутрішньо переміщені особи;
люди, які знаходяться на тимчасово окупованих або деокупованих територіях.
У відомстві уточнили, що іноземні партнери прийматимуть рішення про виплати, аналізуючи наявність коштів та пріоритетність вразливих категорій отримувачів. Українцям потрібно вказати на “е-Допомога” персональні дані та міжнародний номер банківського рахунку – IBAN. Він доступний у мобільному додатку, а також в особистому кабінеті вашого банку.

Вказано, що дані у заявках верифікуються на основі даних державних реєстрів. Підтверджені звернення передадуть міжнародним організаціям.

Наразі в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб зареєстровано 3,4 мільйона українців. Близько 2 мільйонів людей оформили вказаний статус після 24 лютого, коли Росія напала на Україну.

Максимальна кількість внутрішньо переміщених осіб зареєстрована у Луганській, Донецькій, Харківській, Київській та Дніпропетровській областях.

Читайте також:  “Тепер за 250 гривень не купиш”: У 2018 процедура проходження медогляду для водіїв зміниться

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.