facebook

Білл Гейтс розповів про загрозу нової пандемії та назвав сценарії

Білл Гейтс вважає, що світу може загрожувати нова пандемія в найближчі 20 років. Імовірність чергової тотальної епідемії природного походження американський мільярдер, філантроп і засновник компанії Microsoft оцінює на 50%, а причиною можуть бути кліматичні зміни.



Про це передає іспанське видання elDiario.es.

В ході свого візиту в Мадрид Гейтс, який опублікував нещодавно книгу “Як запобігти наступній пандемії”, в інтерв’ю висловився про ризики нової масштабної епідемії та можливості для людства її уникнути.

“Це може бути народжене від вірусу, який ми вже знаємо. Це може бути різновид грипу, інший тип коронавірусу… і це, принаймні, дозволило б нам мати деякі знання про те, як дуже швидко отримати лікування і вакцину”, – розповів меценат.

Природне чи штучне походження нового вірусу
При цьому Гейтс описав і ймовірні інші сценарії та причини виникнення пандемії. А саме – штучного і природного походження.

“Це може бути вірус, створений людиною, біотерористом, який розробив його і навмисно поширив. Це дуже страшний сценарій, тому що вони можуть спробувати поширити його в різних місцях одночасно”, – говорить він.

Також “винуватицею” появи нового небезпечного вірусу може бути і природа.

“Людське населення зростає, і ми вторгаємося у все нові й нові екосистеми. Ось чому я підрахував, що існує 50% ймовірність того, що в найближчі 20 років у нас буде пандемія природного походження, як наслідок зміни клімату”, – озвучив думку Білл Гейтс.

Як запобігти новій пандемії
Говорячи про кроки для запобігання пандемії мільярдер звертає увагу на важливість включення подібних ризиків в програми з охорони здоров’я світовими урядами, щоб бути в постійній готовності до захисту своїх громадян.

Читайте також:  12-річна дівчинка-спадкоємиця Баби Ванги Зробила моторошний прогноз

Зокрема, Гейтс пропонує створити Глобальну групу реагування на епідемії та мобілізації – своєрідну міжнародну противірусну “пожежну команду”, а також збільшити бюджет Всесвітньої організації охорони здоров’я на 25%

“Я вважаю, що з усієї цієї жахливої трагедії, якою стала пандемія Covid-19, повинні бути вкладені великі кошти, щоб гарантувати, що це не повториться. Людська ціна у вигляді смертей дорівнювала світовій війні. І ми маємо говорити про все, що ми зробили неправильно, про те, які інструменти нам знадобляться в майбутньому і як не послабити пильність…

…Люди вмирають, тому що їм легше чіплятися за просту теорію про “Злого доктора”, ніж визнати складний факт, що це біологія”, – розповів Гейтс.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.