facebook

До Івано-Франківська евакуювалися курсанти та викладачі Луганського університету внутрішніх справ

Курсанти та викладачі Луганського державного університету внутрішніх справ імені Едуарда Дідоренка перебралися в Івано-Франківськ. Через окупацію частини території Луганської області та повномасштабну війну навчальний заклад переїхав вже втретє.

Про це кореспондентові Суспільного розповів ректор університету Віталій Комарницький.

З його слів, у 2014 році після окупації частини Луганщини вишу довелося переїхати у Сєвєродонецьк. Наприкінці лютого 2022 року університет внутрішніх справ евакуювали до Дніпра. А 26 травня курсанти та викладачі навчального закладу приїхали на Івано-Франківщину та продовжуватимуть навчання тут. За словами Віталія Комарницького, сюди переїхали 90% студентів та викладачів.

“Ми вивчили цю локацію. Наші групи забезпечення відпрацювали. Тому сьогодні курсанти приїдуть на освоєне місце. Прикарпатський університет, університет нафти і газу та інститут підвищення кваліфікації для вчителів надають нам гуртожитки для поселення викладачів”, — сказав Віталій Комарницький.

Навчальний процес на Івано-Франківщині планують відновити з 27 травня. Для цього, каже Віталій Комарницький, є все необхідне.

19-річні курсанти Луганського університету внутрішніх справ Олександр та Катерина сподіваються, що в Івано-Франківську їх приймуть добре. Однак вони мріють повернутися додому.

“Ми перебували на базі Дніпровського державного університету внутрішніх справ. Нас там годували, там були гарні умови. Але все-таки переїхали в Івано-Франківськ. Тут сподіваємося на краще. Надіємося, що нас зустрінуть добре”, — каже курсант Олександр Арланов.

“Ми приїхали сюди, щоб продовжити навчання попри складну ситуацію в нашій країні, аби у майбутньому захищати її. Ми віримо, що повернемося до Луганська”, — розповіла курсантка другого курсу Катерина Сокирко.

Читайте також:  Евакуація з "Азовсталі": унікальні кадри операції з порятунку людей в Маріуполі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.