facebook

В Україні може бути дефіцит солі: через війну зупинився найбільший комбінат

Через бойові дії ще місяць тому свою роботу припинило найбільше в Європі підприємство з солевидобутку “Артемсіль”, розташоване у Донецькій області.



У зв’язку з такою ситуацією, в Україні може очікуватися дефіцит вітчизняної солі. Про це повідомив в. о. директора державного підприємства “Артемсіль” Віктор Юрін в ефірі радіо.

“Підприємство не працює, простоює згідно з наказом до невизначеного часу. Обстріли постійні, частково зруйновано адміністративну будівлю. Були прямі влучення в копальні, матеріальний склад. Виробничий процес неможливий “, – розповів він.

Юрін зазначив, що “Артемсіль” не наражатиме людей на небезпеку, тим більше що більша частина робітників вже евакуювалася з Соледара, де розташоване підприємство.

Відомо, що підприємство зупинили ще у квітні, бо стало неможливо вивозити залізницею готову продукцію із Соледара.

“Наша вузлова станція “Сіль”, куди ми підтягували вагони зі своїх під’їзних шляхів, регулярно обстрілюється. “Артемсіль” в основному орієнтована на відвантаження продукції залізничним транспортом. На автомобілі ми можемо вивозити тільки незначну частину. Тому навіть за нормальних обставин нам потрібно відвантажувати здобуту сіль у щось (у залізничні вагони – ред.). А якщо залізниця не працює, ми також фактично не можемо”, – пояснив він.

Керівник ДП “Артемсіль” вважає, що тепер Україні доведеться ввозити більше солі з-за кордону.

“Для того, щоб сіль була у продажу, її треба виготовляти. У якихось магазинах (наша сіль) напевно є. Я у Києві, у Вінниці зустрічав. Натомість з’явилася турецька, румунська сіль… Поки ведуться бої, доведеться замінювати імпортованою”, – додав він.

За словами Юрина, зупинку ДП “Артемсіль” відчують на собі споживачі й за кордоном.

” Ми були найбільшим підприємством з видобутку солі в Європі. Серед наших постійних клієнтів – Угорщина, Польща, Грузія, Молдова, Азербайджан, Румунія”, – додав керівник підприємства.

Читайте також:  "Кількість жeртв неможливо уявити": Росія вдарила по ТРЦ у Кременчуці (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.