facebook

Російські окупанти зґвалтували немовля на очах у матері

На гарячу лінію безкоштовної психологічної допомоги омбудсменки надходять повідомлення про сексуальні злочини окупантів. Тільки протягом 17 травня постраждалі здійснили 56 дзвінків, зокрема щодо зґвалтувань дітей.



Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Вона зазначила, що після звільнення від окупантів міст і сіл Харківської області, звідти упродовж останнього тижня надходить більшість дзвінків на лінію психологічної допомоги.

За словами Денісової, 17 травня за одну годину звернулися 10 людей через пережите сексуальне насильство. Серед них 8 неповнолітніх, зокрема двоє хлопчиків віком 10 років.

Уповноважена розповіла про кілька звернень: «Трійнята 9 років, дівчата. Зґвалтовані рашистами, мають тяжкі травми статевих органів. Усе це на очах у матері, вона у шоковому стані. Звернулася мама, на очах якої дев’ятимісячну донечку зґвалтували свічкою. Однорічного хлопчика ґвалтували двоє, помер».

Також Денісова розповіла, що два окупанти зґвалтували дворічну дівчинку. Вона залишилася живою. Також зверталися зґвалтовані чоловіки віком 67 та 78 років.

“Це геноцид українського народу з особливою жорстокістю! Це порушення не лише норм міжнародного гуманітарного права, а й самої його суті, моралі цивілізованого світу”, — заявила уповноважена.

Читайте також:  Що буде з війною в Україні та чи продовжить Захід свою підтримку – відповідь експерта

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.