facebook

США заявили, що Україна має шанси вступити до НАТО без ПДЧ, але є умова

У Сполучених Штатах Америки вважають, що Україна може вступити до НАТО, якщо прагнутиме приєднатися до Альянсу. Отримання та виконання Плану дій щодо членства не є обов’язковою умовою вступу до НАТО.



Єдина вимога – відповідність більшої частини вимог до держави, яка претендує на приєднання до цього оборонного союзу. Про це заявила посол США в Україні Крістіна Квін під час зустрічі з українськими журналістами, яку цитує “Європейська правда”.

Посол США в Україні зазначила: Америка залишається прихильником політики “відкритих дверей” для всіх “держав-аспірантів”, включно з Україною, якщо вона прагнутиме цього.

Квін також пояснила, чому Фінляндія може стати членом НАТО без отримання та виконання Плану дій щодо членства в НАТО.

“ПДЧ ніколи не був юридичною вимогою для приєднання до НАТО, а отже, Україна також може вступити до Альянсу без ПДЧ. Проте я не називала б це скороплинною процедурою. ПДЧ – це механізм, що дозволяє державі досягти вимог. І якщо якась держава вже відповідає всім вимогам – ПДЧ стає непотрібним”, – сказала посол.

Вона також наголосила: якщо Україна відповідатиме більшості вимог – вона може стати членом НАТО без ПДЧ. Так само, як і будь-яка інша держава.

Читайте також:  У Китаї очікують супертайфун

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.