facebook

Вступ України до ЄС можуть прискорити: відомий економіст озвучив терміни

Україна має шанс на вступ до ЄС упродовж п’яти років. Проте процедуру можуть значно прискорити, оскільки зараз склалися умови, за яких “усе можливо”.



Про це в інтерв’ю шеф-редактору OBOZREVATEL Оресту Сохару розповів один із 10 найбільш цитованих вчених світу за останні 10 років, професор Каліфорнійського університету в Берклі Юрій Городніченко (щоб подивитись відео, доскрольте новину до кінця).

“Я впевнений, що Україна приєднається до Європейського Союзу. Або навпаки – ЄС приєднається до України (сміється). Скільки часу це займе – я не знаю. Польща, країни Балтики приєднувалися 5-10 років. Я думаю, що 5 років – це реальний для нас план. У Європі дуже велике бажання допомогти Україні. Рівень розмов дуже змінився”, – каже експерт.

Проте також економіст припускає варіант, у якому процедура займе менше часу. Він також зазначив, що ще до початку повномасштабної війни навіть термін у п’ять років видавався практично неможливим. Наразі, маючи підтримку від ЄС, для України відкрилися нові можливості.

“Відповім так: якби мені хтось сказав 3 місяці тому, що у нас взагалі буде шанс приєднатися до ЄС у найближчі 5 років, я б подумав, що це фантастика. Зараз склалися такі екстраординарні умови, що все можливо. І гроші дають, і зброю, і, можливо, ми впораємося швидше, ніж за 5 років”, – каже Городніченко.

Читайте також:  "Зняття 15% пенсій з працюючих пенсіонерів цілком коректне рішення" — економіст

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.