facebook

Окупанти одночасно ґвалтували 16-річну вагітну та її 78-річну бабусю, – Денісова

Солдати російської армії в Київській області чинили злочини сексуального характеру щодо чоловіків та людей похилого віку. Зокрема, у будинку, де жили 16-річна вагітна дівчина та її бабуся, їх ґвалтували одночасно.



Про це в інтерв’ю Олесі Бацман розповіла уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова. За її словами, дівчина втратила дитину (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця новини).

Крім того, на Київщині було також зґвалтовано 45-річного чоловіка, якого за станом здоров’я не призвали до армії. Він вийшов із підвалу по воду і зустрів окупантів.

“Потім сильно побили і кинули. Він сказав: “Вони, напевно, подумали, що я здох”. Він відповз. А тепер намагається відновитися. І таких випадків багато”, – розповіла Денісова.

Вона зазначила, що багато таких випадків залишаються невідомими, оскільки мало хто з тих, хто таке пережив, хоче про це говорити. За словами комісара з прав людини Дуні Міятович із Боснії та Герцеговини, де теж були такі звірства, Денісова розповіла, що багато людей зможуть поділитися пережитим лише через багато років.

“Вона розуміє, як працювати з жертвами сексуального насильства. І вона сказала: “Прийдуть через 30 років розповідати про те, що з ними таке зробили. Зараз ідуть найсміливіші, відчайдушні”. Але йдуть і ті, хто не хоче далі жити. І зокрема, наші солдати та офіцери. Вони не можуть жити з почуттям провини. Коли вони приходять звільняти наші міста і бачать катування людей, їм жити не хочеться”, – повідомила Денісова.

Читайте також:  Допомога прийде з різних куточків світу: знайдено пророцтво старця Дорофея про перемогу України

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.