facebook

Журналіст Олександр Махов загинув від обстрілів

Внаслідок російських обстрілів загинув український журналіст Олександр Махов.

Джерело: наречена Махова Анастасія Блищик у Facebook, телеканал “Україна 24”

Дослівно Блищик: “Я не вірю! Це не може бути правдою! Мій Саша хотів жити!”.

Дослівно “Україна 24”: “Від обстрілів окупантів загинув Олександр Махов.

Олександр багато років працював на каналах “Україна” та “Україна24″ і висвітлював події на передовій. Олександр служив у Збройних силах України”.

Деталі: 28 квітня Махов повідомив, що дістав поранення.

“Важкі бої. Зачепило трохи осколком. Залишаюся в строю”, – написав він.

24 лютого, в день нападу Росії на Україну, Махов написав, що йде воювати.

“Буду битися і вбивати – скільки матиму сил”, – зазначав він.

Олександр родом із Луганської області, був учасником бойових дій та військовим кореспондентом. 24 лютого журналіст оголосив, що йде на війну.

«Я ветеран і резервіст, і я йду на війну. Настав час визвольної війни! Буду битися і вбивати — скільки матиму сил. Служу українському народові!» — писав Махов. Журналіст регулярно публікував фото з фронту і розповідав про бої.

У своєму останньому дописі у Facebook журналіст показував, який вигляд має українська земля після атак росіян.

«Під Ізюмом мій упертий підрозділ ЗСУ відбив штурм російської армії. росіяни штурмували після тривалої артпідготовки — танками в кількості щонайменше 10 штук. Бехами з піхотою. Вертольотами. Селяни, прораби, кухарі гасять “другу армію світу”. Я хочу, щоб ви пишалися нашою армією. Ми б’ємося за нашу країну. За наш дім. Вірте в ЗСУ», — писав журналіст.

Шеф-редактор телеканалу «Дом» Олексій Мацука повідомив нам, що Олександр воював із першого дня війни на харківському напрямі. Наразі деталі смерті бійця з’ясовують, Міністерство оборони обіцяє повідомити про них згодом.

«Востаннє ми з ним виходили на зв’язок три дні тому. Наші журналісти, наші військкори на Донбасі тримали постійний зв’язок із Сашком, усі хотіли допомогти, хотіли зберегти той зв’язок, який виник між нами всіма під час роботи на державному ТБ. Для нас усіх ця робота давно стала більшим, ніж просто функції — тут утворилася спільнота однодумців. Махов — кістяк цієї групи. Наші донбаські групи були з ним постійно в контакті. Війна все змінює. Війна змінила вже все», — сказав Мацука.

Доповнено. Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні вшанував пам’ять Олександра Махова.

«Нехай його син Владислав знає: росія відповість за цю смерть. Ми обовʼязково здобудемо для України перемогу. Впевнений, це було мрією Олександра. Ми її реалізуємо. Вічна пам’ять йому й усім нашим героям, які віддали життя за Україну!», — зазначив Зеленський.

Читайте також:  "Їхні трупи лежать у кілька шарів": офіцер ЗСУ розповів про жорсткі бої за Бахмут

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.