facebook

Росія має повернутися до кордонів до 24 лютого та повернути Крим — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія має повернутися до кордонів до 24 лютого та повернути незаконно анексований Крим.



Зеленський заявив, що Україна зупинила просування Росії на своїй території та запевнив, що військові ЗСУ звільнять свою територію.

Про це він сказав у розмові з журналістом The Wall Street Journal.

“Ми завойовуємо позиції і відштовхуємо російську армію”, — сказав Зеленський.

Український лідер заявив, що Україна планує відкинути російські війська на їхні позиції до вторгнення 24 лютого і буде прагнути відновити контроль над усією українською територією, включаючи Кримський півострів, який Росія незаконно захопила у 2014 році, шляхом діалогу.

Зеленський описав боротьбу України як боротьбу “за цінності цивілізованого світу”, описуючи свій шок від катувань і вбивств мирного населення.

“Я в шоці від того, що вони зробили з реальними живими людьми. Я просто ніколи не бачив нічого подібного у світі. Я досі в шоці”, – додав він.

За його словами, міжнародні та українські слідчі військових злочинів розслідують звинувачення у звірствах Росії під час війни.

Крім того, за інформацією The Wall Street Journal, Зеленський у четвер, 5 травня, виступить на екстреному засіданні НАТО. Він також має намір провести переговори з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Читайте також:  "Я президент незалежної країни!" Зеленський яскраво вгамував рупора Кремля в ООН. Відео

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.