facebook

На українських АЗС виник дефіцит: що буде з наявністю пального та цінами на нього

Понад дві години, щоб наповнити бак. Останніми днями у Києві, Дніпрі та інших українських містах на АЗС утворилися величезні черги автівок. Нібито через дефіцит пального заправки обмежили його продаж – лише по 10 літрів на машину. Разом із чергами почали рости і ціни.

Мовляв таку ситуацію спричинила війна, але чи так це насправді і що буде далі з наявністю пального та цінами на українських АЗС – у коментарі ТСН.ua розповів експерт з енергетичних питань, директор спеціальних проектів НТЦ “Психея” Геннадій Рябцев.

Яка ситуація на АЗС
Столичний водій розповів ТСН.ua, що в п’ятницю, 29 квітня, стояв у черзі на АЗС кілька годин. Автомобілі в очікуванні за пальним вишикувалися кілометрів на два. “Чи дочекаюся сьогодні заправитися – не знаю. Бо в один бак наливають лише 10 літрів пального. Тому не знаю, чи вистачить мені. Та й АЗС скоро зачиняється через комендантську годину”, – каже киянин.



Водночас деякі популярні мережі АЗС, зокрема “WOG” повідомили, що вводять обмеження в 10 л на добу для приватних клієнтів при готівковому розрахунку чи оплаті банківськими картками, і лише за наявності картки лояльності PRIDE. При цьому скасовується обмеження відпуску в каністри.

Читайте також:  На Прикарпатті на нелегальній заправці виявили пального на 1,1 млн грн

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.