facebook

У час війни чиновниця з Долини отримала десятки тисяч гривень з бюджету: мер пояснив, як так сталося (ОНОВЛЕНО)

Міський голова Долини Іван Дирів відреагував на скандал з нарахуванням працівниці мерії Мар’яні Табаркевич десятків тисяч гривень зарплати та премій під час воєнного стану.

Дирів заявив, що він та працівники міськвиконкому працюють цілодобово 7 днів на тиждень над залученням міжнародної допомоги. За його словами: це щоденне листування з міжнародними партнерами, участь в онлайн-зустрічах, участь у роботі сесій, організація транспорту та палива, пише Галичина.

«Працівник написав заяву на відпустку і отримав відпускні за 27 днів. Одночасно із відпусткою відповідно до законодавства працівник має право отримати матеріальну допомогу на оздоровлення у розмірі не менше посадового окладу і він отримав таку матеріальну допомогу на оздоровлення. Відповідно до постанови Кабміну працівник органу місцевого самоврядування має право один раз в рік отримати допомогу на вирішення соціально-побутових питань, і він її отримав. Відповідно з усіх сум, які отримав працівник, дві – це суми одноразової матеріальної допомоги, які надаються один раз в рік. І тільки третина суми – це відпусні за 27 днів», – сказав Дирів.
Поширені у соцмережах дописи Дирів назвав брехливими та маніпулятивними.

«Окремі люди маніпулюють, використовують душевно-хворих людей у розповсюдженні цієї інформації і, на жаль, багато наших громадян повелися на ці маніпуляції, поширюють ті дописи, активно їх коментують і це набуло певного резонансу, хоча насправді питання не вартує виїденого яйця», – сказав міський голова.




ОНОВЛЕНО: Не 200, а 89 тисяч: мер Долини уточнив, скільки доходів отримала працівниця мерії у березні

Читайте також:  Проти мера Івано-Франківська відкрили другу кримінальну справу - за ринки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.