facebook

Є три сценарії: експерт дав прогноз, чим закінчиться війна в Україні та чи повалять режим Путіна

Подальший перебіг розв’язаної Росією війни проти України багато в чому залежить від масштабів поразки окупантів на Донбасі й того, наскільки Захід підтримає озброєнням ЗСУ.



Щодо долі кремлівського диктатора Володимира Путіна, то не виключено, що пізніше, коли країна-агресор почне тріщати по швах через санкції, його “розірвуть” самі росіяни.

Таке припущення озвучив письменник, військовий експерт, директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР) Валентин Бадрак. Трьома сценаріями, на які можуть вплинути події до 9 травня, він поділився в чаті з читачами на сайті видання “Главред”.

Насамперед експерт зазначив, що розвиток подальших подій у цій війні залежить від кількох факторів. А саме від того, наскільки:

суттєвої поразки зазнають війська РФ під час битви за Донбас;

якісну й потужну зброю Україні надасть Захід;

можливою буде силова деблокада Маріуполя.

Бадрак каже, що на сьогодні залишаються три сценарії і перший з них передбачає, що Путін залишить частину військ на українській території й переходитиме до перемир’я.

“Причому я маю на увазі не лише Крим та окуповані території Донбасу, а ще й, наприклад, сухопутний коридор до півострова. Але це у разі, якщо Україна та світ дозволять йому зберегти обличчя в цій війні”, – пояснив він.

Другий сценарій говорить, що глава Кремля може наказати окупантам окопатися на тих позиціях, які вони займають нині, й перейти до затяжної війни.

Тоді, на думку військового експерта, Силам оборони України доведеться буквально вичавлювати росіян з півдня та сходу силовим шляхом.

“Але час гратиме на користь України”, – переконаний Бадрак.

Третій сценарій він називає не основним, але також можливим. Згідно з ним, російського диктатора знищать у його країні, а його наступник “проводитиме іншу політику”.

Читайте також:  Синоптики спрогнозували рекордне потепління в Україні в січні

“Не варто сподіватися на кардинально іншу політику щодо України, бо якщо наступником буде хтось із оточення Путіна, він також проводитиме антиукраїнську політику. Але водночас у нас з’явиться можливість якнайшвидше закінчити війну шляхом переговорів і домогтися виведення російських військ хоча б на ті позиції, які вони займали ще 23 лютого, а, можливо, навіть із Криму та ОРДЛО”, – припустив директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння.

На його думку, все залежатиме від того, як розвиватимуться події до 9 травня. Разом із тим перші два сценарії він називає найбільш імовірними, адже поки що немає ознак того, що “Путіна можуть розірвати просто зараз”. Бадрак каже, що таке можливо трохи згодом, коли під дією санкцій “РФ почне тріщати по швах”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.