facebook

Нардепи-зрадники: “слуга” поїхав до окупантів займатися бізнесами, а мільйонер Івахів міг втекти

З України втекла ціла низка народних депутатів. Деякі з них встигли покинути країну до початку повномасштабної війни, інші ж політики призовного віку прорвалися через кордон вже за умов воєнного стану. OBOZREVATEL опублікує імена всіх нардепів, що під час війни перебувають за межами України.

Насамперед розповімо про депутатів Степана Івахіва (“За майбутнє”), Олексія Ковальова (“Слуга народу”) та Олега Волошина (ОПЗЖ).

Степан Івахів: може перебувати за кордоном
Нардеп, член фракції “За майбутнє” Степан Івахів – один із небагатьох парламентарів, кого відверто звинуватили у спробі незаконно втекти з країни. Івахів, як повідомляла нардепка Ірина Геращенко, у ніч із 11 на 12 березня разом зі своїм другом спробував прорватися через кордон у пункті пропуску “Устилуг”. Івахіву 54 роки, він призовного віку, тому під час воєнного стану залишати країну не може.

Степан Івахів втік із України


Нардеп заради того, щоб виїхати з країни, 9 березня отримав дипломатичний паспорт. Але це не допомогло. Із собою парламентарій узяв 310 тис. доларів готівкою, стверджує Геращенко. Як стало відомо OBOZREVATEL, у ніч з 11 на 12 березня Івахіва розвернули, кордон він не перетнув. Але незабаром парламентарій знову вирішив тікати, і цього разу йому вдалося, порушуючи закон, виїхати з країни.

Тепер Івахів, за словами наших джерел, які ми зараз перевіряємо, намагається легалізуватися – штампа про перетин кордону в паспорті у нього немає, тому його будь-якої миті можуть притягнути до відповідальності та депортувати з тієї країни, в якій він перебуватиме. Крім того, проблеми в такому разі в нього можуть виникнути і під час повернення в Україну.

Ми також просимо прокоментувати ситуацію компанію Івахіва – паливо-промислову групу “Контініум”, яка продовжує працювати в Україні.

Читайте також:  З раSSєї вже втікають навіть родичі колишніх друзів Путлера... І не з одним “ярдом”!

Ковальов: поїхав будувати бізнес до окупантів
Уже кілька місяців засідання Ради не відвідує ще один слуга народу – Олексій Ковальов. Як тільки його рідну Херсонську область захопили російські окупанти, він поїхав рятувати від мародерів свої склади. Принаймні так він розповів у коментарі журналістам.

“Також у нас багато бізнесу, оформленого, звичайно, не на мене, на моїх родичів і таке інше. Ви розумієте, почалися мародерства в перші дні… З магазинів, складів, офісів різні матеріали були вкрадені”, – додав нардеп.

На своїй же сторінці в соцмережах Ковальов звинувачує українську владу в поширенні фейків, говорить про те, що жодного референдуму на Херсонщині не буде, а сам він нібито надає українцям в окупації гуманітарну допомогу. Зважаючи на риторику, депутат планує продовжити кар’єру в окупації.

Нардеп поїхав до окупантів

За нашими даними, Ковальов зміг домовитися з окупаційною владою: вони погодилися не чіпати його аграрний бізнес та склади. Сам же депутат із цим не погоджується. За його версією, український політик від панівної фракції може спокійно пересуватися окупованою територією, перевозити гуманітарку та залишатися непоміченим російськими диверсантами. І це в той час, як на Херсонщині викрадають активістів, журналістів та всіх, хто виступає проти окупації. Ковальова, певне, це не стосується.

“З того, що знаю я, ініціюється питання про зупинення ним діяльності в межах фракції “Слуга народу”, тому що ніхто не може зрозуміти, де він перебуває, чим займається, яку діяльність проводить, які коментарі дає, і чи справді він користується своїми засобами мобільного зв’язку та соціальними мережами”, – повідомив голова Ради Руслан Стефанчук.

Волошин втік до Білорусі
Олег Волошин, соратник кума Путіна Віктора Медведчука та член ОПЗЖ, втік з України до Білорусі ще за 10 днів до повномасштабної війни. Ймовірно, депутат був поінформований про плани Росії. Хоча при цьому політик і після своєї втечі продовжував стверджувати: РФ не має планів на агресію.

Читайте також:  Російські окупанти масово хочуть втекти додому

Крім того, Волошин розповідав про плани “агресії націоналістичних груп”. Такі оцінки Волошина активно публікували російські пропагандистські ЗМІ, зокрема МК.

“А ось у що я вірю і чому маю підтвердження з різних джерел, так це у сплеск агресії, який на тлі військової істерії, що роздмухується Заходом, планують радикальні націоналістичні групи в столиці та інших містах”, – стверджував Волошин 15 лютого. До того ж у Білорусь він виїхав 14 лютого.

OBOZREVATEL продовжуватиме публікувати імена народних депутатів, які втекли з України під час війни. Далі буде…

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.