facebook

США та союзники змінили мету, вони хочуть нищівного удару по Росії – CNN

США та їхні союзники поставили нову, більш довгострокову мету в війні в Україні. Вони хочуть настільки нищівного удару на полі бою по Росії, що вона більше не зможе повторно атакувати сусідні держави.



Про це пише CNN, посилаючись на джерело в Раді національної безпеки США. Як зазначається, нова мета Заходу пов’язана з тим, що вторгнення Росії в Україну перетворилося на виснажливу війну без будь-якої серйозної мирної угоди.

Джерело CNN розповіло, що це було найчіткіше донесено в понеділок 25 квітня, коли глава Пентагону Ллойд Остін після поїздки до Києва сказав журналістам: “Ми хочемо, щоб Росія була ослаблена настільки, що вона не може робити те, що вона вже зробила під час вторгнення до України”.

Представник Ради національної безпеки додав, що слова Остіна узгоджуються з тими цілями, які США мали протягом кількох місяців, а саме “зробити це вторгнення стратегічним провалом для РФ”.

“Одна з наших цілей полягала в тому, щоб обмежити здатність Росії робити щось подібне знову, як сказав міністр Остін. Засоби контролю, які безпосередньо націлені на російську оборонну промисловість, щоб підірвати економічну та військову здатність Росії погрожувати своїм сусідам та атакувати їх”, – сказав він.

“Ми хочемо, щоб Україна перемогла”, – додало джерело.

CNN пише, що тепер серед західних чиновників зростає усвідомлення, особливо після звірств окупантів, що РФ має “настільки сильно постраждати економічно та на полі бою, щоб її агресія назавжди була зупинена”.

В адміністрації Байдена оптимістично дивляться на цю мету, вважаючи її досяжною, повідомили джерела CNN.

Так, військова допомога Україні може призвести до серйозних ударів по РФ, які послаблять її військовий потенціал у довгостроковій перспективі. Це принесе стратегічну користь США, пише видання.

Читайте також:  Юнак з Франківська здобув повну стипендію на навчання в престижній школі США

Постачання озброєння Україні джерела CNN називають “інвестицією в нейтралізацію російської армії та флоту на наступні десять років”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.