facebook

У Франківську пікетували дім проросійського пропагандиста Михайла Шпіра (ФОТО, ВІДЕО)

У Франківську пікетували дім проросійського пропагандиста Михайла Шпіра (ФОТО, ВІДЕО)

26 квітня в Крихівцях на околиці Івано-Франківська відбулася акція протесту під будинком проросійського пропагандиста, котрий втік у Москву, Михайла Шпіра. 

Її влаштували активісти місцевих ГО “Блекліст ІФ” та ГО ,,Народний Контроль Обєднаних Громад” (НКОГ). Кілька десятків людей приїхали до будинку Шпіра, та повісили на паркан плакати з інформацією про його антиукраїнську діяльність. Також присутні водії посигналили під його помешканнням, пише Галка



.

“Нині акція під будинком Михайла Шпіра – зрадника України і зрадника Івано-Франківська. Нехай не думають, що їх хтось тут підтримує, що хтось вболіває за росію. Це зрадники українського народу. І всім їм ганьба”, – прокоментував акцію голова ГО “НКОГ” Олександр Чепура.

Нагадаємо, ще в березні 2021 року СБУ повідомила про підозру проросійському пропагандисту з Франківська Михайлу Шпіру.

Він неодноразово виступав на телеканалі «россия 24», до якого на території України введено санкції, та на «News Front», який діє на тимчасово окупованих територіях ОРДЛО і пропагує ідеї сепаратизму. Призначені слідчими експертизи засвідчили, що пропагандист просуває систему поглядів, яка цілеспрямовано прищеплює аудиторії ідею неповноцінності України, необхідності її демонтажу. Він популяризує ідеї створити на її місці інші суб’єкти, а частину території приєднати до рф.

Фігурант публічно закликав до розправ над учасниками Революції Гідності та АТО/ООС і їхніми родинами. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну – підтримує дії агресора і очікує перемоги окупантів.

Шпір давно втік до росії, і перебуває в розшуку. А в Івано-Франківську над ним вже триває заочний суд. Йому повідомлено про підозру в:

  • посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України;
  • порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками;
  • виготовленні, поширенні комуністичної, нацистської символіки та пропаганді комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.
Читайте також:  Прохання поширити цю інформацію. “У нас є два дні щоб зібрати кошти”: 8-річний хлопчик в реанімації, він терміново потребує рідкісних ліків

Найближче засідання відбудеться 27 квітня.  До слова, це буде вже не перше судове засідання – активісти хотіли б, аби проросійський пропагандист швидше отримав вирок про свою вину перед Україною.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.