facebook

Гаубиці та навчання військових: у США розповіли про військову допомогу Україні

Від 24 лютого США виділили Україні близько $3,7 млрд військової допомоги.



Про це на брифінгу 24 квітня заявили високопосадовці Пентагону та Держдепу.

“Ми даємо Україні гаубиці, а це 155-міліметровий снаряд. У них ще є багато артилерійських систем, які використовують 152-міліметровий снаряд. Тому ми працюємо з іншими союзниками та партнерами, у яких залишилися 152-міліметрові снаряди. Гаубиці із додаткового пакету військової допомоги США на $800 млн вже були доставлені в Україну. Мова про 18 гаубиць. Інші із загального пакету на 72 гаубиці будуть доставлені найближчим часом”, – йдеться у заяві.

Також зазначається, що навчання на 155-міліметрових гаубицях вже пройшли перші 50 українських артилеристів, а наступні 50 пройдуть навчання вже у найближчий тиждень.

“Ми збираємося зробити частину навчань для українських військовослужбовців за межами України. За їхніми словами, під час візиту до Києва Блінкен та Остін проінформували президента Зеленського про деякі додаткові навчальні майданчики в одній із європейських країн. Також мова йде про навчання українських військових, яке допоможе ЗСУ перейти на передові озброєння, системи ППО, які використовує НАТО”, – наголосили в американському оборонному відомстві.

Читайте також:  У США сталася стрілянина під час вечірки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.