facebook

Путін обрав шлях тотальної війни: Бутусов пояснив, чому потрібен удар по “Придністров’ю” та як це врятує Маріуполь

Український журналіст Юрій Бутусов заявив, що по невизнаній “Придністровській республіці” необхідно завдати превентивного удару. На його думку, це дасть змогу усунути загрозу прориву російських військ.



Зокрема, він зазначає, що удар по “Придністров’ю” допоможе врятувати в Маріуполі полонених українських військових від масових убивств. Про це Бутусов написав у себе у Facebook.

“Путін обрав шлях тотальної війни. І єдиним шансом урятувати зараз від масових вбивств наших полонених російськими карателями є демілітаризація окупованого Придністров’я від незаконних бандитських угруповань, які захопили цю законну частину Молдови”, – заявив Бутусов.

Він нагадав, що напередодні заступник командувача Центральним військовим округом Рустам Міннекаєв пригрозив Україні наступом для об’єднання російських військ із військовою базою РФ у “Придністров’ї”. Також Міннекаєв розповідав про намір агресора взяти контроль над півднем України. У свою чергу Бутусов наголосив, що реалізація таких планів дозволить ворогові забезпечити ще один вихід у “Придністров’я”.

“Ця заява є офіційною загрозою РФ використати свої військові бази в “Придністров’ї” як майбутній плацдарм для підтримки російського наступу. Слова Міннекаєва для України – це обов’язок діяти негайно і запобігти російському наступу ударом по “Придністров’ю”, – зазначив журналіст.

Також Бутусов перерахував шість причин, чому Україні необхідно завдати удару по “Придністров’ю”:

1. Захоплення багатьох тисяч російських полонених для обміну;

2. Усунення загрози прориву російських військ, російський наступ Міннекаєва втратить свій сенс, адже ми передамо звільнене “Придністров’я” під контроль законної влади та збройних сил Молдови;

3. Ліквідація чорної діри на кордоні України, через яку Росія жене потоки контрабанди, та заробляє мільярди на цій контрабанді;

4. Захоплення великих арсеналів російських боєприпасів;

5. Звільнення двох бригад, які змушені охороняти український південь від загрози з боку Придністров’я;

Читайте також:  "Йому давали хабар": Соловйов видав "сенсацію" про Байдена та Україну (відео)

6. “Придністров’я” – це джерело міжнародного тероризму, яке загрожує всій Європі, звідти російські спецслужби нелегально постачають зброю у всьому світі.

Нагадаємо, 25 квітня у столиці невизнаного Придністров’я Тирасполі прогриміли вибухи поблизу будівлі, де розташовані офіси так званого “Міністерства державної безпеки” та філії російської “Федеральної служби безпеки” у “ПМР”. Подія виявилася спланованою провокацією російських спецслужб.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.