facebook

Путін може залишитися без армії: експерт дав прогноз щодо боїв на Донбасі

На українському Донбасі нині триває головна битва війни проти Росії, яка стягнула туди основні свої сили. Країна-агресор буквально марить “операцією” із оточення цих території, ведучи наступ із трьох боків, а ще заявляє про прагнення “захопити” весь південь нашої країни.



Проте саме ця битва остаточно виснажить армію РФ, зазначив директор військових програм центру Разумкова Микола Сунгуровський у коментарів BBC New. Він скептично ставиться до планів Кремля, наголошуючи, що два місяці бойових дій уже проявили три головні хиби, на які опиралося російське керівництво і які виявилися фейковими.

“Перша – це уявлення про “сильну Росію”. Це фейк не лише у військовому сенсі. Йдеться й про економіку”, – пояснив експерт.

Також не справдилися сподівання Кремля на “роз’єднання Заходу” і “слабкість України”. На думку Сунгуровського, такі помилки вартували РФ проваленого бліцкригу й примарних шансів на успіх у другій фазі “спеціальної воєнної операції”.

Сунгуровський пояснює, що свою операцію із “захоплення” територій Луганщини й Донеччини путінська армія веде з трьох боків. Зокрема, на півночі загарбники атакують із Харківщини, де розгорнули плацдарм південніше Ізюма. З півдня бойові дії тривають на широкому фланзі від Гуляйполя на Запоріжжі до донецьких міст Вугледар і Мар’їнка. А на східному напрямку під штурм окупантів потрапили населені пункти довкола Сєвєродонецька.

“Саме тут військові РФ досягли певних успіхів, захопивши містечко Кремінна за 10 кілометрів від облцентру і сусіднє Рубіжне”, – зазначив військовий експерт.

Видання, посилаючись на оцінки західної розвідки, додає, мовляв, зібране на Донбасі угрупування російських військ у близько 80-90 тисяч вдвічі перевищує українські сили. Проте Сунгуровський каже, що “Путін залишиться без армії”.

Читайте також:  Астрологи дали новий прогноз, щодо війни з Росією та назвали місяць великих змін

“Він ще має можливість провести ширшу мобілізацію, але військової техніки у нього вже не залишилося. Максимум, що є, це стара радянська або ще навіть часів Другої світової війни”, – оцінив він шанси окупантів у битві проти українських сил на сході.

Водночас, додав аналітик, єдиною загрозою для України все ще залишаються ракетні удари. Адже запаси такої смертоносної зброї в РФ ще “в певній кількості є”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.