facebook

Україна передала ЄС першу частину опитувальника

Україна отримала опитувальник на вступ до ЄС 8 квітня і вже за 10 днів передала на розгляд першу його частину.



Україна заповнила та передала на розгляд Єврокомісії першу частину опитувальника щодо вступу до Євросоюзу, повідомила у вівторок, 18 квітня, віце-прем’єр-міністр із європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина.

“На виконання доручення президента України Володимира Зеленського протягом тижня ми підготували відповіді і сьогодні направили Єврокомісії заповнену першу частину опитувальника. Друга частина буде готова якнайшвидше. Ми проаналізували всі останні опитувальники, які Європейська Комісія надавала іншим державам. Це допомогло нам у максимально стислі терміни підготувати відповіді”, – наголосила віце-прем’єр.

Зазначається, що опитувальник складається із двох частин, одна з яких містить політичні та економічні критерії, друга – оцінку відповідності українського законодавства актам права ЄС.

“Після отримання відповідей на опитувальник від української сторони Європейська Комісія представить Європейській Раді свою думку щодо того, наскільки Україна відповідає Копенгагенським критеріям та рекомендує, чи надати країні статус кандидата. Після цього на засіданні Європейської Ради лідери ЄС, ґрунтуючись на думці Європейської Комісії, остаточно повинні ухвалити рішення про надання нам статусу кандидата у членство в ЄС”, – пояснили в Кабміні.

Читайте також:  “Всі сядуть в тюрму на півроку”: на польському кордоні затримали близько сотні українців із фальшивими документами на роботу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.