facebook

Окупанти проводять перегрупування: названо дату, коли РФ може розпочати наступ на сході України

Росія розпочне наступальну операцію на сході України впродовж наступного тижня. За даними розвідки, наразі ворог проводить нарощування системи управління та матеріально-технічного забезпечення та формує додаткові резерви.



Початок наступу заплановано на період з 12 по 19 квітня. Про це OBOZREVATEL повідомили у Міністерстві оборони України.

“Ворог продовжує перегрупування військ для наступу у Східній операційній зоні нарощує системи управління та матеріально-технічного забезпечення. За попередніми даними, наступальна операція противника в Східній операційній зоні запланована на 12-19 квітня цього року”, – зазначили в Міноборони.

Паралельно ворог відчуває, що українська армія має всі шанси вибити російських окупантів з Херсонщини, тож вони намагаються покращити свої тактичні позиції у Південнобузькому операційному районі та закріпитись на адміністративних кордонах Херсонської області.

На окупованих територіях окупанти продовжують репресії проти мирних жителів.

Аби не дати ЗСУ перекинути сили зі звільнених регіонів на гарячіші напрямки, виведені з України російські підрозділи частково залишені в Гомельській області (Білорусь) та у Брянській і Білгородській областях (РФ), аби створювати ефект військової присутності та сковувати сили українського війська.

“Триває формування додаткових резервів. У Центральному ВО проводиться відбір кандидатів для комплектування БТГр 2, 41 А та 90 тд. Пріоритетні спеціальності: механік-водій, навідник-оператор, командир танку/БМП, водій БТР/БМП. Ворог продовжує застосовувати високоточне озброєння для знищення підрозділів ЗС України, військової та цивільної інфраструктури”, – підкреслили у Міноборони України.

Читайте також:  "Порізав обличчя і ґвалтував": як російські військові знущаються над жінками і дівчатами

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.