facebook

Європейська система грошових переказів Wise запрацювала для українців: як користуватися

Британська фінтех-компанія, що займається грошовими переказами, Wise спрощує правила для біженців із України. Насамперед, йдеться про такі послуги: зберігання коштів, поповнення рахунків та проведення розрахунків у різних валютах. Проте картку можна оформити і тим, хто перебуває в Україні.



Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. “Українці зможуть відкривати рахунки в євро, британських фунтах, доларах та інших валютах, накопичувати гроші більш ніж у 50 валютах. А також отримати універсальну дебетову платіжну картку, яка підтримує сплати всіма цими валютами одночасно”, – Федоров.

Як користуватися Wise

Для відкриття нового облікового запису Wise та отримання дебетової картки необхідно:

перебувати в одній із країн, де Wise надає послуги;

надати посвідчення особи (наприклад, закордонний паспорт, посвідчення водія);

мати можливість поповнення рахунку банківським переказом або карткою, зареєстрованою на ваше ім’я;

знати адресу в Європейській економічній зоні (EEA) для доставки картки.

Якщо немає українських документів, підійде посвідчення біженця або особи, яка отримала тимчасовий захист (видається залежно від країни перебування). Якщо всі необхідні документи є, можна починати реєстрацію в системі:

встановіть програму Wise на телефон або скористайтеся wise.com, натисніть “Реєстрація”;

введіть адресу електронної пошти та придумайте пароль для входу;

заповніть особисту інформацію: ім’я, дату народження, адресу перебування (обов’язково в країні, де Wise пропонує карти) та номер телефону.

Як активувати обліковий запис Wise та замовити карту

Після заповнення особистої інформації буде доступна опція активації облікового запису на домашній сторінці. Для цього потрібно внести 20 фунтів стерлінгів на свій рахунок Wise (або еквівалент в інших валютах, у гривні це близько 765 грн) з картки або банківського рахунку, які відкриті на ваше ім’я:

Читайте також:  Нас теж не пустять додому? Українці в Італії стурбовані поведінкою співгромадян

Якщо ви маєте доступ до української дебетової або кредитної картки, ви можете використовувати її для поповнення рахунку у вибраній валюті. Цей метод майже миттєвий.

Якщо немає доступу до картки, можна здійснити переказ по реквізитах рахунку через SWIFT. Гроші у такому разі потрібно надавати у валюті рахунки. Надходження таких переказів триває 2-5 робочих днів, але іноді довше.

Після активації облікового запису Wise можна замовити картку. Для цього потрібно перейти на сторінку wise.com/card-management та натиснути кнопку “Замовити картку”. Потрібна адреса доставки та сплата 6 євро (близько 200 грн). Гроші можна списати з вже внесених на баланс Wise суми.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.