facebook

Допомога українським біженцям в Італії: які виплати та житло пропонують тимчасовим переселенцям

За період війни до Італії з України прибуло 72 тисячі біженців. Переселенцям надають грошові виплати, житло, медичне обслуговування, а також дають право здобувати безкоштовну освіту. Тимчасовий притулок в Італії українці можуть отримати на один рік.



Головними пунктами призначення, куди прямує більшість українських біженців, стали великі італійські міста: Рим; Мілан; Болонья; Неапіль.

Більшість українців, за даними влади, знайшли житло у родичів чи знайомих, або через центри допомоги шукають волонтерів, які їх поселяють.

Грошова компенсація переселенцям буде призначена протягом трьох місяців після прибуття до Італії, і отримувати її можна буде до кінця грудня цього року.

Італійська влада розпорядилася створити 15 000 додаткових місць у містах для прийому українців. При розміщенні людей в муніципальних центрах влада заплатить їх власникам близько 30 євро на людину за день.

Також буде виділено 52 мільйони євро регіональним урядам протягом року, щоб допомогти забезпечити доступ українців до національних служб охорони здоров’я. Виплати будуть пропорційні кількості біженців, що приїхали в кожному регіоні.

Отримання посвідки на проживання в Італії терміном на 12 місяців дозволить українцям отримати повноцінний доступ до охорони здоров’я, ринку праці, освіти та деяких соціальних допомог.

Що робити українцям після прибуття до Італії:
Залежно від регіону, в який ви прибуваєте, заповніть форму посольства/консульства України в Італії:

Для регіонів Lazio, Toscana, Umbria, Abruzzo, Marche, Sardegna, Molise – форма;
Для регіонів Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Liguria, Lombardia, Piemonte, Trentino-Alto-Adige, Valle D’Aosta, Veneto – форма;
Для Campania, Basilicata, Calabria, Puglia, Sicilia – форма.
Протягом 48 годин після в’їзду до Італії у відділенні санітарної служби за місцем проживання українцям потрібно зробити тест на SARS-CoV-2. У тому ж відділенні санітарної служби можна отримати код STP (або картку SSR для дітей та вагітних жінок), за яким у країні надається будь-яке медичне обслуговування.

Читайте також:  Чоловік пожертвував яєчко безплідному брату

Телефони центрів допомоги українським біженцям в Італії:
Рим: телефон гарячої лінії 800938873;
Регіон Лаціо: телефон гарячої лінії 803555 (390699509292 для дзвінків з-за кордону);
Неаполь: via JFKennedy, 54 – Zona Fuorigrotta;
Мілан: телефон гарячої лінії 020202;
Флоренція та регіон Тоскана: 393896674128;
Регіон П’ємонт: 393516906640;
Больцано: 393351438701;
Регіон Венето: 393898745065.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.