facebook

В Україні для фізосіб скасували розмитнення автомобілів

В Україні, яка бореться з російськими окупантами, на час воєнного стану скасували розмитнення автомобілів. Народні депутати Верховної Ради вже затвердили відповідний законопроект.



Якщо бути точнішим, то розмитнювати автомобілі потрібно і під час воєнного стану. Просто митниця за це гроші тепер не братиме. Фактично розмитнення перетворилося на формальність, яка забирає час, але не гроші.

Справа в тому, що ухвалений народними депутатами законопроект №7190 передбачає скасування митних платежів при ввезенні фізичними особами транспортних засобів. Йдеться про будь-які транспортні засоби, у тому числі, звичайно, про легкові автомобілі. Також скасували акциз під час ввезення автомобілів.

Під час війни в Україні відбулися серйозні зміни на автомобільному та паливному ринках. Так, стала простішою підготовка водіїв: не потрібно надавати медичну довідку при заміні або відновленні посвідчення водія, скасовані іспити з практичного водіння на майданчиках, зменшився термін підготовки водіїв вантажівок.

Крім того, особам із посвідченням водія категорії В на час війни дозволили керувати транспортними засобами категорії С та С1, тобто вантажівками.

Читайте також:  У новонародженої дитини з Миколаєва виявили величезну грижу з додатковим мозком всередині: від маля відмовилися батьки (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.