facebook

“Орки розстріляли відомого боксера та тренера”: солдати РФ “стратили” призера чемпіонатів світу напередодні визволення Ірпеня

В Ірпені російські окупанти вбили відомого у минулому українського боксера та дитячого тренера Олексія Джунківського. Наразі не зрозуміло, коли це сталося, але про смерть наставника стало відомо після повного звільнення Ірпеня.



Про розправу над Олексієм повідомили на сайті ФБУ, розкривши деякі деталі вбивства.

“Російські орки в Ірпені розстріляли відомого дитячого тренера з боксу Олексія Джунківського. За словами знайомих, Олексій загинув у боксерській залі під час “спілкування” з російськими військовими. Тренера розстріляли на місці…”, – йдеться у повідомленні.

Знайомі на сторінці коуча у Facebook повідомили, що розмовляли з ним по телефону лише чотири дні тому. З чого можна зробити висновок, що вбивство сталося буквально напередодні повного звільнення Ірпеня, про яке повідомили 28 березня.

Що підштовхнуло окупантів до того, щоб увірватися до зали до тренера та прямо там влаштувати розправу, точно не відомо, але Джунківський був великим патріотом України, учасником громадського руху “Спортсмени за майбутнє України”. А під час війни із Росією брав участь у доставці їжі для українських захисників.

Зазначимо, що у 2000-х Олексій Джунківський входив до складу збірної України з боксу, чотири рази ставав призером чемпіонату світу серед військовослужбовців. Був учасником матчів Україна – Росія, Україна – США та Україна – Куба.

Після закінчення кар’єри Олексій став успішним та затребуваним дитячим тренером. Серед його вихованців – чемпіон Європи серед школярів-2016 Олег Лагута та срібний призер першості континенту серед школярів-2015 Владислав Марчук.

Він також співпрацював і з досвідченими бійцями, влаштовував майстер-класи.

Читайте також:  "Вкрали навіть труси": мешканка Сумщини розповіла, як окупанти грабували будинки. Відео

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.