facebook

Киві висунули ще одну підозру за пропаганду війни та вбивства Зеленського

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили ще одну підозру колишньому народному депутату Іллі Киві — за пропаганду війни та заклики до насильницької зміни влади.
Про це повідомила пресслужба ДБР.



Згідно з матеріалами слідства, колишній парламентар, перебуваючи на території росії, взяв участь в одному з пропагандистських шоу на російському телебаченні.

Кива публічно закликав вище керівництво рф до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Він пропонував фізично усунути президента України та інших високопосадовців держави, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території нашої країни.

Підозру Киві винесли у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 109 (дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) та 436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу.

В Офісі генпрокурора зазначили, що суд незабаром обере Киві запобіжний захід. Оскільки підозрюваний переховується від правоохоронних органів на території рф, матеріали про надання міжнародної правової допомоги ОГП вже направив.

Читайте також:  Киві дали кандидата наук: на питання щодо дисертації він відповісти не зміг. Відео

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.