facebook

На війну з Україною силоміць відправляють кримських татар

На окупованому півострові теж розпочали мобілізацію.



В окупованому росією Криму відбувається примусова мобілізація чоловіків для участі у війні з Україною. Зокрема на війну силоміць відправляють і кримських татар, повідомила Уповноважена з прав людини Верховної Ради Людмила Денісова.

За її словами, уже на 29 березня у Сімферополі заплановано проведення інструкторсько-методичних зборів із головами призовних комісій, військовими комісарами районів та іншими посадовими особами, які залучені до призовної кампанії.

Кримчани вже почали отримувати повістки і, щоб уникнути війни, намагаються виїхати з території півострова через рф оскільки дорога на материкову частину України закрита.

“Серед тих, кого силоміць відправляють на війну з Україною, є і кримські татари, які не можуть скласти зброю через погрози застосування сили до їх рідних”, — зазначила Денісова.

Вона нагадала, що примусова мобілізація з окупованих територій заборонена міжнародним гуманітарним правом, зокрема статтею 51 IV Женевської Конвенція про захист цивільного населення під час війни.

Читайте також:  Коли закінчиться війна? Передбачення астрологів та мольфарів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.