facebook

Після війни злетять ціни на житло у Західній Україні: чи варто зараз вкладати гроші у покупку нерухомості

Ціни на житло в Західній Україні злетять одразу після війни. Фахівці припускають, що зростання вартості житла складе щонайменше 10%. Однак, незважаючи на такі прогнози, купувати житло зараз вони не рекомендують.



Чому не варто нині в Україні квапитись із покупкою житлової нерухомості, і якими будуть ціни на неї після війни, розповів президент асоціації фахівців з нерухомості України (АСНУ) Юрій Піта.

Ціни на житло у західному регіоні можуть зрости вже до літа. Водночас, обсяги будівництва нового житла можуть перевищити десятирічний показник. І, звичайно, сьогодні, поки квартири ще не коштують божевільних грошей, було би привабливо придбати собі квартиру в Західній Україні.

Проте, незважаючи на всю привабливість такого придбання, квапитися з ним не варто, попереджає Юрій Піта. Адже з початку війни в Україні заблоковано Єдиний реєстр нерухомості. Тому купівля-продаж житла може бути засвідчена лише нотаріально. При цьому дані не будуть занесені до Реєстру. Та й перевірити продавця по реєстру також не вдасться.

Тому, незважаючи на спокусу придбати житло, поки воно коштує дешевше, експерт не радить цього робити. За такої угоди можна втратити все: і гроші, і нерухомість. Найкраще це робити після того, як відкриють реєстр.

Після війни на Україну чекає будівельний бум, вважають фахівці. За попередніми оцінками, обсяг житла, яке потрібно буде відбудувати, перевищує той обсяг, який зазвичай вводять в експлуатацію за 5 років. Особливою популярністю користуватиметься недороге соціальне житло, адже людям терміново треба буде дати дах над головою.

Втім, після війни населення України, ймовірно, скоротиться. І справа тут не лише у фізичних втратах, які, на жаль, неминучі. Очевидно, багато українців, які опинилися за кордоном, захочуть там залишитися. До жінок і дітей поїдуть їхні чоловіки, щоб у новій країні будувати нове життя. Але багато хто повернеться назад, і їм потрібно буде десь жити.

Читайте також:  Зарплати освітян в 2024 році будуть дещо підвищені

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.