facebook

Путінська пропагандистка обурилась співами франківців на Вічевому майдані

Російська пропагандистка Скабєєва обурилася тим, що в Івано-Франківську щодня на майдані мешканці міста виконують патріотичні пісні: “Червону калину”, гімн ОУН та “Заповіт” Шевченка.



У своєму телеграмі вона назвала це “патріотичним перфомансом” та пообіцяла “денацифікацію”, пише Галка.

“Мэр Ивано-Франковска организовал ‘патриотический’ перфоманс: каждый день на площади жители поют гимн ОУН-УПА. Каждый день в 12 и 13 часов, если нет воздушной тревоги, у нас поют гимн, гимн украинских националистов ‘Мы родились в великий час’, ‘Ой в лугу красная калина’, ‘Завещание’ Тараса Шевченко.”

Традицію спільного виконання патріотичних пісень для підняття духу запровадив міський голова Руслан Марцінків. А починають виступ традиційно з Гімну України.

“Кожного дня біля ратуші і на Вічевому майдані буде лунати Гімн України, молитва «Боже великий єдиний», Гімн ОУН «Зродились ми великої години». Розуміємо, що в цей час важливо, щоб лунала наша патріотична українська пісня і щоб люди відчували, що підтримка є у всіх сферах, в тому числі й культурній. Нагадую, в Другій світовій війні Вінстон Черчиль навпаки збільшував ресурси культури, щоб воїни постійно відчували підтримку з боку мирного населення”, – каже Марцінків.

Читайте також:  Проти мера Івано-Франківська, який наказав вивезти ромів, відкрили кримінальну справу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.