facebook

Закарпатська митниця не помітила: «Дружина партнера Авакова вивезла до Угорщини $28 мільйонів»

14 березня сталася буденна подія для митників пункту «Вилок» Закарпатської області, але дивовижна для митників Угорщини – вони побачили 30 млн. дол. в дорожних валізах.

А все просто – дружина колишнього нардепа Ігоря Котвіцького, якого називають бізнес-партнером ексміністра внутрішніх справ Арсена Авакова, везла разом з мамою і двома громадянами Угорщини 28,8 млн доларів та 1,3 млн євро.

Зазначається, що після отримання цієї інформації Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження.

Згідно з повідомленням, 14 березня на пункт “Вилок” Закарпатської митниці прибула автівка Opel Vivaro. За кермом та одним із пасажирів були двоє громадян Угорщини. Іншими пасажирками виявилися Анастасія Котвіцька та її мати Галина Кучер. При перетині українського кордону вказані особи ніяких коштів не задекларували, а українські митники огляду речей не провели.



Проте згодом виявилося, що на території митного посту в Угорщині Котвіцька все ж задекларувала 28,8 млн доларів та 1,3 млн євро.

Ще у вересні 2015 року низка ЗМІ назвали Котвіцького найбагатшим депутатом Верховної Ради – після того, як стало відомо, що він у декларації на сайті ВР вказав суму на рахунках в 970 млн гривень.

Окрім того, НАБУ розслідувало вивезення Котвіцьким понад 40 мільйонів доларів закордон влітку 2015 року.

Пані Котвіцька була змушена цю суму (28,8 млн доларів та 1,3 млн євро) задекларувати в Угорщині, бо їх митники не знають, що «Аваков-чорт».

І тут сполошилося українське ДБР і завело кримінальне провадження №62022140050000058 від 20.03.2022.
Сполошився сам Ігор Котвіцький і називає все брехнею.

Аваков мовчить.

СБУ мовчить.

Прикордонники закарпатські теж ні сном, ні духом.

Четвертий тиждень війни…

На фото: Анастасія Котвіцька.

Читайте також:  Українцям даватимуть до 100 тис. грн на відкриття бізнесу: хто може розраховувати на допомогу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.