facebook

Кулеба назвав два фінали війни з Росією та розповів, чого вимагає Україна на переговорах

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що є можливість двох фіналів війни України з Росією. У першому випадку наша країна беззастережно перемагає РФ. У другому – країни приходять до угоди, яка має базуватися на вигідних для України умови.

Кулеба назвав два фінали війни з Росією та розповів, чого вимагає Україна на переговорах


Глава дипломатичного відомства наголошує, що саме другий варіант із угодою на даному етапі більш реалістичний. Про це він розповів в інтерв’ю “Українській правді”.

За словами глави МЗС, зараз РФ і Україна “перестрілюються” доводами. Тому стверджувати зараз, що досягнуто будь-яких компромісів поки що рано.

“Зараз переговори на білоруському треку – це окопна війна. Вони сидять у своєму окопі, ми сидимо у своєму окопі і перестрілюємося доводами. Тому стверджувати, що ми пішли на всі ці речі і про все домовилися – це неправда. Не треба робити жодної драми, але ми всі повинні пам’ятати, що будь-яка війна має два фінали”, – каже Кулеба.

Міністр зазначає, що перший фінал – це безумовна тотальна поразка однієї зі сторін – те, що хотіли з самого початку нав’язати росіяни. Другий фінал – це угода, яка передбачає пошук та фіксацію взаємоприйнятних рішень.

“Тому з точки зору України, не з точки зору Росії, ми повинні чітко і тверезо розуміти, що ми або повинні налаштуватися на війну до кінця, внаслідок якої ми тотально безумовно і беззастережно перемагаємо Росію, або має бути угода, яка має бути вигідна для України. Я думаю, що другий варіант таки реалістичний”, – зазначив глава МЗС.

При цьому Кулеба каже, що президент Володимир Зеленський жодних доручень здавати національні інтереси не ставив нікому. Завдання, яке ставить президент, дуже чітке: максимально жорсткі гарантії безпеки України.

Читайте також:  Песимістичний та оптимістичний сценарії: Жданов описав картину перемоги України

“Наша ключова пропозиція – гарантії безпеки. Це те, навколо чого все крутиться, і без чого домовленостей бути не може. Через цей вакуум Росія зважилася на війну, вважаючи, що ніхто за нас не заступиться і самі ми не будемо здатні захиститися”, – резюмував Кулеба.

Раніше глава держави Володимир Зеленський заявив, що між Україною та Росією продовжуються переговори, спрямовані на припинення війни та відновлення мирного способу життя в нашій країні. При цьому гарант наголосив, що українська делегація твердо відстоює пріоритети, озвучені ним у перший день вторгнення: завершення війни, гарантії безпеки, суверенітет, відновлення територіальної цілісності, реальний захист для наших громадян.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.