facebook

Що буде з тарифами на електроенергію в Україні: міністр озвучив новацію на час війни

В Україні наприкінці опалювального сезону мали переглянути тарифи на електроенергію. Проте через війну підвищення відстрочать, а для компенсації генерації розроблять новий алгоритм.

Що буде з тарифами


“Безумовно, ніхто тарифи не підвищуватиме. Я думаю, ми зараз розробимо певний алгоритм, який би допоміг усім генераціям спокійно пройти цей період”, – сказав міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

Він зазначив, що схиляється до збереження чинної моделі спецзобов’язань щодо постачання населенню на ринку електроенергії, хоча падіння рівня розрахунків за е/е, у тому числі і з боку побутових споживачів, позначилося і на генерації ПАТ “Укргідроенерго” та НАЕК “Енергоатом”, що бере участь у ПСО”.

“Є питання, як це все збалансувати. Ми працюємо над цим. Є радикальні ідеї, але я прихильник того, що треба утримати існуючий механізм”, – зазначив міністр.

Як раніше писав OBOZREVATEL, українці під час воєнного стану мають сплачувати комунальні послуги у повному обсязі. Однак при цьому на час війни зупинили всі пені та штрафи. Тобто тих, хто не зможе заплатити, не каратимуть. Але рано чи пізно сплатити заборгованість доведеться.

Читайте також:  МВФ кредитуватиме Україну навіть за дефолту

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.